Max Verstappen wint virtuele 12-uurs race van Bathurst

door Olav van Boxtel
10-saturday-monza

Max Verstappen heeft de virtuele 12-uurs race van Bathurst gewonnen. Samen met teamgenoot Luke Bennett wint de Nederlander een iRacing wedstrijd, nadat hem dit twee keer eerder niet lukte. Verstappen was erg blij met zijn overwinning.

Naast dat Verstappen zich natuurlijk volop aan het voorbereiden is op het komende Formule 1-seizoen dat over een paar weken van start zal gaan, had hij toch nog de tijd om mee te doen aan een iRacing 12-uurs race. Samen met teamgenoot Luke Bennett, die e-sporter is, waagde hij zich aan de virtuele race van Bathurst. Dit, net na de presentatie van de nieuwe RB18-bolide, die hij eind februari zal loslaten op het circuit.

Max Bolide RB18
RB18 Max Verstappen

'Auto ging super'

"De auto ging super", zei Verstappen na afloop. "Het lukte bij Le Mans en Daytona niet, maar nu eindelijk wel." Verstappen en teamgenoot Bennett lagen een lange tijd aan de leiding en konden de race naar zich toetrekken. De concurrenten hadden het dan ook zwaar en zagen de mannen snel wegrijden, waarna ze niet meer in te halen waren.

"Het was lekker om te racen", vervolgt Verstappen. "Het was een andere auto dan vorig jaar, maar hij reed net zo goed. Luke heeft ook super gereden, dat is mooi om te zien. Het is mooi dat we samen deze race voor team Redline hebben weten te winnen."

Verstappen new gear
Verstappen helm en auto

Focus nieuw seizoen

Na deze virtuele overwinning richt Verstappen zich weer volledig op het prolongeren van zijn wereldtitel in zijn nieuwe Red Bull-bolide van 2022. Een nieuw reglement, een nieuwe auto en een nieuw startnummer staan te wachten op het terugkeren van de huidig wereldkampioen op 23 februari tijdens de wintertests in Barcelona.

 

Lees ook: Ricciardo: Masi moet blijven als hij dat zelf wil

Lees ook: Mercedes: Nieuwe vrijdagprogramma enorme uitdaging

Lees ook: McLaren toont MCL36 van Lando Norris en Daniel Ricciardo

door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden