Helmut Marko over hindernissen tijdens de bouw van de RB18

door Jay Hartman
Header liveblog 1 Bahrein

Helmut Marko geeft toe dat het team van Red Bull Racing tegen twee of drie grote hindernissen is aangelopen tijdens de bouw van de nieuwe RB18. De adviseur van het team wilt niet zeggen welke hindernissen om niet alles prijs te geven tegenover de concurrentie van Red Bull.

Marko benadrukt in een interview met Kleine Zeitung dat de auto die op woensdag is gepresenteerd nog niet overeenkomst met de uiteindelijk auto waarmee Max Verstappen en Sergio Pérez in Bahrein zullen gaan rijden. Het team is nog steeds bezig met het verbeteren van de auto die de komende weken nog veranderd gaat worden. 

Verstappen Lambiase Horner en Marko overleggen tijdens Sprint Grand Prix Brazilië

Hindernissen

Marko zegt dus wel dat de technici van het team voor twee tot drie hindernissen stonden tijdens de bouw van de RB18. Hij wilt in het gesprek niet specifiek ingaan welke problemen er aan het licht kwamen, maar hij maakt duidelijk dat de bouw een grotere klus was dan gedacht. Ook moest het team nog denken aan het budgetplafond dat voor 2022 is ingevoerd.

Het ontwikkelingsproces van de nieuwe auto voor het komende seizoen werd ook nog gekenmerkt door de strijd om de wereldtitel. Daardoor moest het team aan twee auto's werken. De RB16 waarmee Verstappen uiteindelijk het wereldkampioenschap pakte en de RB18. Maar volgens Marko heeft de titelstrijd geen impact gehad op het proces van de 2022-auto. De nieuwe auto komt nog in actie tijdens de shakedown van Red Bull en natuurlijk tijdens de twee testweekenden in Barcelona en Bahrein, voordat Verstappen en Pérez aan de start verschijnen van de Grand Prix van Bahrein. 

Lees ook: Aston Martin AMR22 maakt debuut op Silverstone

Lees ook: McLaren toont MCL36 van Lando Norris en Daniel Ricciardo

Lees ook: 'Red Bull sluit zeer lucratieve deal met Oracle'

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen