Aston Martin AMR22 maakt debuut op Silverstone

10-saturday-monza

De nieuwe Aston Martin AMR22 heeft zijn eerste meters al gemaakt tijdens een shakedown op het circuit van Silverstone. 

Lance Stroll had de eer om de eerste meters te maken in de AMR22 en daarmee is de Canadees ook de eerste coureur die plaatsneemt achter het stuur van de nieuwe generatie Formule 1-auto's. Op 10 februari maakte de wereld kennis met de nieuwe Aston Martin en in tegenstelling tot Haas en Red Bull toonden ze wel een auto, die ze daadwerkelijk gaan gebruiken. De reden daarvoor en voor de tamelijk vroege shakedown? "We willen alle systemen controleren, want dat geeft ons namelijk de tijd om het één en ander aan te passen voor de test in Barcelona", liet technisch directeur Andrew Green weten aan Motorsport.com.

"Er zijn bijna geen testdagen meer tegenwoordig en aangezien het seizoen daags na de tweede testweek begint, vonden wij het een goed idee om een shakedown te doen voor de eerste testweek", aldus Green.

Shakedown

De Formule 1-teams mogen in een seizoen twee shakedowns inplannen, waarvan er meestal eentje gebruikt wordt als filmdag voor commerciële doeleindes. De teams mogen dan 100 kilometer rijden en krijgen speciale banden aangeleverd door Pirelli. 

Lees ook: Stroll: Formule 1 volgde regels niet tijdens ontknoping 2021

Lees ook: Aston Martin onthult nieuwe AMR22

Lees ook: BREAKING: Red Bull presenteert nieuwe bolide Verstappen en Pérez

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden