Lance Stroll: Formule 1 volgde eigen regels niet tijdens ontknoping Abu Dhabi

Header liveblog 1 Bahrein

Lance Stroll is zeer kritisch op de wedstrijdleiding en diens handelen tijdens de apotheose van het seizoen 2021 in Abu Dhabi, waar Stroll niet de Safety Car mocht inhalen en teamgenoot Vettel wel.

Lance Stroll heeft dan over de discutabele laatste ronde van het seizoen. In eerste instantie mochten de achterblijvers de Safety Car niet voorbij, om zich te unlappen. In de voorlaatste ronde mocht het opeens wel na lang aandringen van Red Bull, maar niet iedereen mocht de Safety Car inhalen. Uitsluitend de coureurs die zich op dat moment tussen Hamilton en Verstappen bevonden, mochten de Safety Car van Bernd Mayländer voorbij. De coureurs achter Verstappen die gelapt waren, onder wie dus Lance Stroll, mochten er niet voorbij en daar is Stroll nog steeds niet over te spreken.

"Consistentie is niet het sterkste punt van deze sport", kraakt Stroll de wedstrijdleiding tijdens de presentatie van de AMR22, de 2022-auto van Aston Martin. "Abu Dhabi was gewoon niet eerlijk. Regels zijn regels", liet de Canadees weten aan Racefans

LCH2201_103329_56I0286

Entertainment

Volgens de 23-jarige Stroll stelde de wedstrijdleiding verkeerde prioriteiten. "Als er een Safety Car is, mogen de gelapte auto's de Safety Car voorbij en gaan we weer racen. Er staat echter niets in de regels dat de ene helft van de coureurs de Safety Car wel mag inhalen en de andere helft niet. Dat is een klassiek voorbeeld van een gebrek aan consistentie. Regels zijn regels en die ga je niet verbreken voor entertainment", besluit de Aston Martin-coureur. 

Lees ook: Aston Martin onthult nieuwe AMR22

Lees ook: Red Bull: Nieuwe auto's zijn veel sneller op het rechte stuk

Lees ook: 'Red Bull sluit zeer lucratieve deal met Oracle'

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen