McLaren: Norris niet eerste coureur door nieuw contract

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

McLaren-teambaas Andreas Seidl ontkent dat Lando Norris nu de eerste coureur is van het team van McLaren, nadat hij zijn contract bij het team uit Woking verlengde. 

Lando Norris ligt nu tot het einde van 2025 vast bij het team van McLaren en wil graag bij het team, waarvoor hij zijn debuut maakte, races winnen en kampioen worden. Maar het nieuwe contract betekent echter niet dat Norris de eerste coureur is en dat Ricciardo nu de tweede viool moet spelen.

"Dat is zeker niet het geval", beweert Seidl in gesprek met Racingnews365. "Mijn taak is om ervoor te zorgen dat beide coureurs gelijke kansen krijgen om het goed te doen in de auto en dan vechten ze het maar uit op het circuit", zegt de Duitser.

Lando Norris in de auto Grand Prix Abu Dhabi 2021

Contractverlenging Norris

Seidl geeft aan dat McLaren "heel graag" het contract met Norris wilde openbreken, vanwege de ontwikkeling die de 22-jarige coureur doormaakt. "Het was een logische beslissing om het contract te verlengen. We willen hem echt nog heel lang hier houden. Lando (Norris, red.) heeft laten zien dat hij, mits hij de auto heeft, kan vechten voor pole positions en overwinningen. We weten dat hij het kan klaarspelen als het er op aankomt", besluit de teambaas van McLaren.

Lees ook: McLaren toont MCL36 van Lando Norris en Daniel Ricciardo

Lees ook: Ricciardo: Masi moet blijven als hij dat zelf wil

Lees ook: Jack Plooij en Rick Winkelman te gast bij F1 aan Tafel

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden