Roestige Albon denkt dat nieuwe auto's hem helpen

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

Alexander Albon kroop na de presentatie van de FW44 gelijk achter het stuur van zijn nieuwe auto en dat was even wennen voor de Britse Thai, die al een tijdje niet meer had plaatsgenomen in een Formule 1-auto. Hij was nog een beetje roestig en daarom hoopt hij dat de nieuwe auto's hem gaan helpen.

Vorig jaar moest Albon vanaf de zijlijn toekijken, nadat Sergio Pérez met zijn stoeltje bij Red Bull aan de haal ging. Ondanks dat hij vorig jaar bij tijd en wijle plaatsnam in de RB16B en ook nog in de DTM uitkwam, was het toch alweer een tijdje geleden dat Albon achter het stuur kroop van een Formule 1-auto. En dat merkte hij tijdens de shakedown op Silverstone. 

"Ik was echt nog een beetje roestig en het gaat wel even duren voor dat dat weg is", liet Albon weten aan Formula 1.com. Maar de nieuwe auto's kunnen hem helpen, denkt hij. "Het is voor iedereen een nieuw begin, niet alleen voor mij. Ik denk dat de nieuwe reglementen wel in mijn voordeel kunnen werken", meent de Williams-coureur.

SI202008010010_hires_jpeg_24bit_rgb

Terug in de sport

Doordat zijn goede maat George Russell naar Mercedes is verhuisd, kwam er bij een Williams een plaatsje vrij. Russell gaf zijn teambaas Jost Capito advies dat hij voor Albon moest kiezen en daar gaf de Duitser gehoor aan. Voor Albon is het een hele bevrijding dat hij terug is in de Formule 1. "Het voelt echt zo goed. Het is echt fantastisch om terug te zijn bij hetgeen wat je je hele leven al wil, namelijk racen in de Formule 1", aldus de Britse Thai.

Lees ook: Williams onthult nieuwe bolide van Nicholas Latifi en Albon

Lees ook: Shakedown voor Bottas in Alfa Romeo met camouflage-livery

Lees ook: F1 aan tafel: De app van Olav Mol

 

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen