Shakedown voor Bottas in Alfa Romeo met camouflage-livery

door Jacobine van den Berg
3639737

Alfa Romeo heeft de 2022-bolide dinsdagochtend laten zien voor een shakedown. Het team uit Hinwil heeft besloten om voorafgaand aan het seizoen de auto niet officieel te lanceren. Het is dan ook de eerste en laatste keer dat we deze bolide in actie gaan zien vóór de testdagen in Barcelona die achter gesloten deuren plaatsvinden. Alfa Romeo laat de concurrentie echter graag nog voor de nodige verrassingen staan. 

Dit komt door de camouflage-livery, die te zijn op beelden van Motorsport.com. Ze proberen hiermee nog een en ander te verhullen. Nieuwkomer Valtteri Bottas had de eer om voor het eerst in de C42 te stappen op Fiorano, het testcircuit van motorleverancier Ferrari. Andere nieuwkomer binnen het team, Guanyu Zhou, krijgt vermoedelijk geen testmogelijkheid voorafgaand aan de test in Barcelona.

Ontwerp lijkt op die van Aston Martin

Ondanks de camouflage-livery is er op de foto's toch zichtbaar voor wat voor ontwerp Alfa Romeo heeft gekozen. Ze lijken met de sidepods meer in de richting van Aston Martin te gaan, met een ingang die zeer breed uitloopt naar de achterkant. Ook ligt de neus, net zoals te zien was bij de eerste beelden van de AMR22, bijzonder hoog boven het asfalt in een poging zo veel mogelijk lucht richting de vloer te circuleren.

Foto header: Motorsport.com

Lees ook: F1 aan tafel: De app van Olav Mol

Lees ook: McLaren: Norris niet eerste coureur door nieuw contract

Lees ook: Albon kartte met Button ter voorbereiding op F1-seizoen

 

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden