Baas Nürburgring: Terugkeer Formule 1 naar Duitsland ver weg

Header liveblog 1 Bahrein

De grote baas van de Nürburgring Ingo Boder heeft medegedeeld dat een terugkeer van de Formule 1 naar zijn circuit of naar de Hockenheimring in de nabije toekomst niet realistisch is. Reden? Geld.

Lange tijd stonden zowel de Nürburgring als Hockenheim op de kalender, maar daar kwam na 2006 een einde aan. Tussen 2007 en 2014 maakten ze gebruik van een roulatiesysteem, waarbij het ene jaar de Grand Prix van Duitsland op de Hockenheimring werd gehouden en het andere jaar op de Nürburgring, maar dat laatste circuit had zware financiële problemen en ging zelfs failliet en dus ontbrak Duitsland op de kalender in 2015. Hockenheim heeft sindsdien nog drie keer een wedstrijd georganiseerd (2016, 2018 en 2019) en de Nürburgring stond, door de coronacrisis, in 2020 op de kalender, maar op een permanente terugkeer van de Grand Prix van Duitsland hoeven we vooralsnog niet te rekenen.

"Er is helaas een té groot gat tussen hoe duur het is om een wedstrijd te organiseren en wat wij er dan aan verdienen. We kunnen het dus gewoon niet doen. Wij hebben niet het geld wat bijvoorbeeld Saoedi-Arabië en Qatar hebben. We hebben geen rijke investeerder achter ons, die veel geld wil uitgeven aan een race in Duitsland. Dat is ons grootste obstakel", liet Boder weten aan Sky Deutschland.

Hockenheim 2019

Wat wil de Formule 1?

Stefano Domenicali, de directeur van de Formule 1, wil dolgraag terugkeren naar Duitsland. De traditionele races, waar hij Duitsland onder schaart, moeten altijd op de kalender staan, vindt hij. "Het doet me dan ook ontzettend veel pijn dat Duitsland momenteel geen race heeft en dat de populariteit erop achteruit is gegaan. We krijgen van veel circuits een belletje dat ze graag een race willen organiseren, maar niet uit Duitsland en dat is gewoon jammer", aldus Domenicali in gesprek met het Duitse Sport1.

Lees ook: Helmut Marko: FIA overbelast door te kleine groep mensen

Lees ook: Red Bull heeft weer beet: Sluit megadeal met cryptobedrijf

Lees ook: Netflix prikt datum voor Drive to Survive seizoen 4

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden