Helmut Marko: FIA overbelast door te kleine groep mensen

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Helmut Marko gelooft niet dat de gebeurtenissen in Abu Dhabi volledig de fout is van wedstrijdleider Michael Masi. De Oostenrijker stelt dat er een grotere groep mensen rond Masi nodig is om zijn werk makkelijker te maken.

De teams hebben namelijk meer tools en mensen tot hun beschikking, terwijl er maar een kleine groep mensen in de stewardskamer zit. Dat moet anders, vindt Helmut Marko. "De grote teams, zoals Red Bull, hebben in de fabriek mensen rondlopen tijdens de race die alle kleine zaken analyseren. Dat heeft de FIA niet en daarom zijn ze overbelast tijdens de wedstrijd", beweert de Red Bull-adviseur. 

Volgens Marko hebben structurele wijzigingen in de structuur van de wedstrijdleiding meer zin dan dat wedstrijdleider Masi ontslagen wordt. "Er moet gewoon meer duidelijkheid zijn in het algemeen. Hij werd gewoon compleet verrast door de situatie. Hij wilde een sportieve oplossing vinden. Ik verwacht dan ook dat zijn takenpakket kleiner wordt komend seizoen", liet hij weten aan de Kleine Zeitung.

Helmut Marko

Langere race?

Als er in de IMSA een Safety Car aan het einde van de wedstrijd is, dan worden er nog drie rondes aan de race toegevoegd, maar zoiets is in de Formule 1 niet mogelijk. "Dat kan niet met de beperkte hoeveelheid brandstof die we aan boord hebben. Dan moeten de regels veranderen", besluit de Oostenrijker. 

Lees ook: Williams onthult nieuwe bolide van Nicholas Latifi en Albon

Lees ook: F1 aan tafel: De app van Olav Mol

Lees ook: Roestige Albon denkt dat nieuwe auto's hem helpen

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen