Red Bull heeft weer beet: Sluit megadeal met cryptobedrijf

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Red Bull Racing heeft weer een nieuwe sponsor gevonden. Het Singaporese cryptobedrijf Bybit staat de komende drie jaar op de Red Bull Racing-bolides en dat gaat het team weer veel geld opleveren: 150 miljoen dollar. 

Tijdens de presentatie van de RB18 maakte Red Bull bekend dat het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle de komende vijf jaar de titelsponsor is, iets wat Red Bull ongeveer 100 miljoen dollar per jaar gaat opleveren. Nu heeft Red Bull Bybit gestrikt, wat de renstal ongeveer 50 miljoen dollar per jaar gaat opleveren. De deal tussen Bybit en Red Bull is naar verluidt 'de grootste crypto-sponsordeal' tot nu toe. 

De deals met Oracle en Bybit zijn ook bijzonder handig met het oog op het budgetplatfond, waar de Formule 1-teams sinds 2021 mee te maken hebben. De teams mogen dit seizoen 'slechts' 140 miljoen dollar uitgeven en met deze twee sponsors 'dekt' Red Bull dat bedrag.

Bybit (Red Bull)

Crypto in opkomst

Red Bull is niet het eerste team dat banden heeft met een cryptobedrijf. Zo werkt AlphaTauri nauw samen met Fantom, sloot Mercedes in september een deal met FTX en kondigde Ferrari afgelopen winter een samenwerking aan met Velas Network. Daarnaast is Crypto.com een partner van de Formule 1 en is het de titelsponsor van de Grand Prix van Miami. 

Lees ook: 'Red Bull sluit zeer lucratieve deal met Oracle'

Lees ook: Verstappen voelt geen extra druk: Ik doe wat ik altijd doe

Lees ook: Roestige Albon denkt dat nieuwe auto's hem helpen

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen