Voormalig Formule 1-coureur Charles Pic neemt Formule 2-team DAMS over

door Jay Hartman
10-saturday-monza

Het DAMS Formule 2-team wordt komend seizoen overgenomen door voormalig Formule 1-coureur Charles Pic. DAMS is het team waar voorheen Nicholas Latifi, Alexander Albon, Carlos Sainz, Pierre Gasly en Romain Grosjean reden. 

DAMS-teambazen Olivier en Gregory Driot hebben een mooie deal gesloten met Pic. Pic verliet de Formule 1 in 2015 en racete toen voor Marussia en Caterham. Olivier en Gregory Driot namen het team van DAMS over in 2019 na het overlijden van hun vader Jean-Paul. Het team behoud zijn coureurs en het personeel voor het aankomende seizoen, dus dat wordt geen verandering.

Overname

Hoewel de broers het jammer vinden dat zij het team niet meer zullen runnen zien ze de toekomst niet somber in. "We weten dat DAMS nog beter kan presteren onder het toezicht van Charles Pic die enorm veel kennis heeft van de autosport." Pic vertelt dat hij een goede band heeft met de broers omdat hun families elkaar al langere tijd kennen. 

Algemeen directeur van Formule 2 Bruno Michel is blij met de komst van Pic in de Formule 2 vanwege zijn passie voor de autosport die Jean-Paul Driot ook had. Het markeert daarnaast wel het einde van zijn tijdperk. "Het is een grote eer voor ons om het DAMS-team over te dragen aan een andere grote naam in de Franse motorsport", aldus Olivier en Gregory Driot. 

Lees ook: Ross Brawn: Sprookje zoals Brawn GP 'zeer onwaarschijnlijk' in 2022

Lees ook: Baas Nürburgring: Terugkeer Formule 1 naar Duitsland ver weg

Lees ook: Rinus Veekay vol vertrouwen na enige IndyCar testdag

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden