Rinus Veekay vol vertrouwen na enige IndyCar testdag

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout heeft voor het eerst voor het aankomende IndyCar-seizoen kunnen testen in zijn auto van Ed Carpenter Racing. De testdag geldt ter voorbereiding op de start van het nieuwe seizoen volgende week.

"Dit was de enige testdag voor aanvang van het seizoen en we hebben optimaal gebruik gemaakt van de tijd die we hadden", aldus VeeKay vanaf het circuit. "We hebben veel gereden en veel tests uitgevoerd. 's Ochtends hebben we veel mogelijkheden uitgeprobeerd, om 's middags de beste uitvoeringen te combineren. Na de lunchpauze viel alles op zijn plaats en waren we supersnel." De tijden tijdens een test zeggen natuurlijk nog niet veel maar VeeKay werd vierde en was daar zeer tevreden mee.

'We staan er goed voor'

De auto van VeeKay is aangedreven door een Chevrolet-motor, terwijl de coureurs die sneller waren gebruik maken van een Honda-motor. "De Honda-aangedreven coureurs zaten er goed bij en ik ben de eerste coureur met een Chevrolet-motor. Daarnaast is de achterstand op koploper Pagenaud te verwaarlozen."

VeeKay-Livery-2022-V02

De coureur van Ed Carpenter Racing hoopt zich het aankomende seizoen te verbeteren ten opzichte van vorig seizoen. In 2020 werd de 21-jarige coureur nog uitgeroepen tot Rookie of the Year na een veertiende plek in de eindstand. Vorig seizoen deed de Nederlander het nog beter dan in zijn debuutseizoen en werd hij twaalfde met één overwinning op Indianapolis. "We staan er goed voor, in ieder geval ook beter dan vorig seizoen rond deze tijd", aldus Veekay.

IndyCar seizoen start 27 februari

De in Hoofddorp geboren coureur is hoopvol gestemd: "De testdag heeft mij en het team een ontzettende vertrouwensboost gegeven en ik kan niet wachten om te gaan racen op de straten van St. Petersburg", zo besluit VeeKay.

Op 27 februari start het gloednieuwe IndyCar-seizoen en het zal beginnen op het stratencircuit van Sint Petersburg in Florida.

Lees ook: Williams onthult nieuwe bolide van Nicholas Latifi en Albon

Lees ook: Mercedes verwelkomt vrouwelijke coureur in jeugdopleiding

Lees ook: Norris maakt indruk op Ricciardo: Niet verwacht dat snel was

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen