Norris maakt indruk op Ricciardo: Niet verwacht dat hij zo snel was

10-saturday-monza

Lando Norris heeft diepe indruk gemaakt op zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër wist al dat de Brit een snelle coureur was, maar de oud-Red Bull-coureur had niet verwacht dat hij zo snel zou zijn.

Ricciardo maakte vorig seizoen de overstap naar het team van McLaren, nadat hij in 2019 en 2020 nog voor Renault reed. De Australiër hoopte dat hij bij McLaren vaker kon gaan vechten voor podiums en overwinningen. Dat laatste lukte: Hij won immers de Grand Prix van Italië, maar toch was het geen eenvoudig jaar voor Ricciardo. Norris was hem steevast de baas in de eerste seizoenshelft en dat zag de goedlachse Ricciardo niet aankomen.

"Er zijn twintig coureurs in de Formule 1 en er zijn heel veel coureurs die proberen om in deze sport te komen. Dus je verwacht dat de coureurs die hier rijden extreem getalenteerd en snel zijn. Ik wist dat Lando (Norris, red.) goed was, maar hoe goed, dat wist ik niet, maar vorig jaar heeft hij echt maximaal gepresteerd", vertelt Ricciardo tijdens de presentatie van de MCL36. "Het was geen verrassing, maar ik was diep onder de indruk van hoe hij het deed", aldus de achtvoudig Grand Prix-winnaar.

2021ItalianGrandPrixSaturdayGP2114_144128_56I0188

Zorgen?

Ricciardo's contract loopt aan het einde van 2022 af, al heeft hij een optie op nog een seizoen bij McLaren, terwijl zijn teamgenoot Norris zijn contract verlengde tot het einde van 2025, maar hij vreest niet voor zijn eigen toekomst. "Ik maak me echt geen zorgen. Het was een goede beslissing van het team om zijn contract te verlengen. Hij doet het goed, het team is tevreden en hij voelt zich hier thuis. Ik ga zelf in de tweede helft van het seizoen kijken naar wat ik ga doen", liet hij weten aan Motorsport.com.

Lees ook: Ricciardo: Masi moet blijven als hij dat zelf wil

Lees ook: McLaren toont MCL36 van Lando Norris en Daniel Ricciardo

Lees ook: McLaren: Norris niet eerste coureur door nieuw contract

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden