Mercedes verwelkomt vrouwelijke coureur in jeugdopleiding

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Het team van Mercedes heeft met Luna Fluxa voor het eerst in de geschiedenis van de Duitse renstal een vrouwelijke coureur toegevoegd aan het juniorenprogramma.

Mercedes is daarmee niet het enige team met een vrouwelijke coureur in de academie. Ook het team van Ferrari heeft met Maya Weug, die Nederlandse roots heeft, een vrouwelijke coureur in de gelederen. Fluxa rijdt aankomend seizoen in het Europese kartkampioenschap OK Junior. Gwen Lagrue, die de adviseur is van het Mercedes-juniorenprogramma, noemt de komst van Fluxa enorm speciaal.

"Het is natuurlijk voor het eerst dat we een vrouwelijke coureur in onze academie hebben. We hebben nu in elke categorie richting de Formule 1 een talent rondlopen. We zijn constant bezig om de volgende generatie zo goed mogelijk voor te bereiden op een carrière in de Formule 1", liet Lagrue weten. 

mercedes-car

Nog meer talent

Naast de komst van Fluxa maakt Frederik Vesti vanaf nu ook deel uit van het Mercedes-juniorenteam. De 20-jarige Deen reed het afgelopen seizoen in de Formule 3 bij het team van ART en werd vierde in het kampioenschap. Aankomend seizoen blijft hij actief voor het team van ART, maar zal hij uitkomen in de Formule 2.

Lees ook: Latifi kreeg steunbetuiging van Hamilton na doodsbedreiging

Lees ook: Russell waarschuwt Red Bull: Willen hard terugslaan

Lees ook: Norris maakt indruk op Ricciardo: Niet verwacht dat hij zo snel was

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden