Latifi kreeg steunbetuiging van Hamilton na doodsbedreigingen

10-saturday-monza

Nicholas Latifi heeft uit de doeken gedaan dat Lewis Hamilton hem een berichtje stuurde, nadat de Canadees met de dood werd bedreigd na diens crash in Abu Dhabi.

De Canadees ontving veel doodsbedreigingen op zijn social media-kanalen na de Grand Prix van Abu Dhabi, toen hij zijn Williams in de muur parkeerde met nog een paar rondes te gaan. Die crash triggerde een Safety Car, waarbij Max Verstappen gelijk naar binnen dook. Toen de Safety Car eenmaal naar binnen was, haalde Verstappen Hamilton in en werd de Nederlander wereldkampioen. Latifi werd door een flink aantal Hamilton-fans gezien als de zondebok en vertelt tijdens de presentatie van de FW44 dat hij zelfs beveiliging moest inhuren, toen hij in Londen was. 

'Steun was overweldigend'

"We namen die bedreigingen serieus. Je weet namelijk niet wat er kan gebeuren. Het hoort er helaas bij in deze wereld", zegt Latifi, die op veel steun kon rekenen van de andere coureurs, onder wie Lewis Hamilton. "Een paar dagen na Abu Dhabi stuurde hij mij een berichtje. De steun die ik van hem en van de andere coureurs en teams kreeg was overweldigend", liet Latifi weten aan The Race.

SI202106200386_hires_jpeg_24bit_rgb

Signaal

De Canadees plaatste een paar dagen na Abu Dhabi een bericht op zijn Instagram, waarin hij terugblikte op wat er allemaal gebeurde in die slotrace, maar hij twijfelde of hij dat wel moest doen. "Je kan het namelijk ook laten gaan en dan terugkeren op social media. Dat was een optie, maar ik vond het belangrijk om een krachtig signaal af te geven", aldus de Canadees, die aan zijn derde seizoen in de Formule 1 begint. 

Lees ook: Williams onthult nieuwe bolide van Nicholas Latifi en Albon

Lees ook: Stroll over 2022-auto: Voelt heel erg anders

Lees ook: Ben Sulayem overtuigd van actieplan FIA

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden