Ben Sulayem overtuigd van actieplan FIA: draagt bij aan eerlijkheid

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

De kersverse FIA-president Mohammed Ben Sulayem is ervan overtuigd dat het actieplan met structurele wijzigingen in de Formule 1 ervoor gaat zorgen dat de eerlijkheid en integriteit van de sport behouden gaat worden. 

Op 14 februari kwam de F1 Commission bijeen op het hoofdkantoor in Londen. De teambazen, onder wie Christian Horner en Toto Wolff, waren present, maar FIA-president Mohammed Ben Sulayem, de opvolger van Jean Todt, was ook van de partij. Zij spraken onder andere over het controversiële einde van het seizoen 2021, waar de FIA een onderzoek naar instelde. De resultaten van het onderzoek worden snel verwacht en dus wilde Ben Sulayem niets zeggen over de uitkomsten. Hij wil namelijk eerst meer feedback krijgen vanuit de teams, voordat hij met de details komt. 

Maar Ben Sulayem zegt wel dat de FIA "krachtige acties" gaat ondernemen, zodat het imago van de sport weer wat beter wordt. "Het is zeker dat de integriteit van de FIA intact blijft", stelt Ben Sulayem. "We hebben veel belangrijke zaken besproken. Dit onderzoek is belangrijk voor de FIA, voor de integriteit van de FIA en van de sport. Het kan in de toekomst alleen maar beter gaan", liet hij weten aan Sky Sports F1.

SI202112120246_hires_jpeg_24bit_rgb (1)

Toekomst Masi

Over de toekomst van Michael Masi wilde de FIA-president niks kwijt. De geruchten dat Masi ondersteuning krijgt of dat hij wordt ontslagen, zijn tot op heden nog niet bevestigd. In de wandelgangen zingen de namen van Eduardo Freitas, wedstrijdleider van de WEC, en Niels Wittich, DTM, rond als mogelijke vervanger of ondersteuning van Masi.

Lees ook: F1 aan tafel: De app van Olav Mol

Lees ook: Tost waarschuwt Formule 1: raken fans kwijt bij te veel races

Lees ook: Helmut Marko over hindernissen tijdens de bouw van de RB18

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden