Tost waarschuwt Formule 1: We raken fans kwijt bij te veel races

3639737

AlphaTauri-teambaas Franz Tost gelooft dat de Formule 1 fans gaat kwijtraken als de kalender zich nog verder uitbreidt. De Oostenrijkse teambaas stelt dat 23 races echt het maximum is.

Waar twintig jaar geleden er zeventien races per seizoen werden gereden, worden dat er steeds meer. Vorig seizoen was officieel het langste seizoen ooit in de Formule 1, met 22 races in iets meer dan negen maanden. Door de komst van de Grand Prix van Miami, op een nieuw circuit naast het Hard Rock Stadium, waar American Football-wedstrijden worden gespeeld, staan er nu 23 races op de kalender. De huidige reglementen staan maximaal 25 races per seizoen toe, maar Franz Tost, de teambaas van AlphaTauri, vindt 23 al meer dan genoeg.

"Vorig seizoen hadden we het geluk dat vrijwel alle races interessant waren en dat er altijd gevechten waren, maar dat is niet altijd het geval. Daarom is 23 races wat mij betreft de limiet. Niet vanwege de hoge werkdruk, maar omdat ik bezorgd ben dat de fans hun interesse in de sport verliezen als er zoveel races zijn", liet Tost weten aan Motorsport.com.

SI202112120246_hires_jpeg_24bit_rgb

"18 tot 20 races meer dan genoeg"

Als het aan Tost ligt, gaat de Formule 1 weer terug naar een kalender met maximaal 20 races, zoals dat tot 2016 het geval was. "De Formule 1 moet altijd iets speciaals blijven en als we minder races hebben blijft dat ook zo. Bij te veel races is het niet meer speciaal. Persoonlijk vind ik 23 races in een jaar prima, maar dat is niet de vraag. De vraag is of het goed voor de sport is", aldus de Oostenrijker. 

Lees ook: Pierre Gasly stelt ambitieus doel voor 2022

Lees ook: AlphaTauri haalt doek van AT03

Lees ook: Helmut Marko over hindernissen tijdens de bouw van de RB18

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen