Stroll over 2022-auto: Voelt heel erg anders

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Lance Stroll heeft een dag na de presentatie van de AMR22, de 2022-bolide van Aston Martin, zijn eerste meters gemaakt in de nieuwe auto op het circuit van Silverstone en merkt dat de auto zich heel anders gedraagt ten opzichte van zijn voorganger. 

Stroll was ook de eerste coureur die plaatsnam achter het stuur van een 2022-auto op een circuit, tijdens een testdag op Silverstone, die het team gebruikte als filmdag. Alle teams mogen twee keer per seizoen zo'n testdag inplannen, waar ze maximaal 100 kilometer mogen rijden met speciale Pirelli-banden. Aston Martin maakte gelijk van die mogelijkheid gebruik, zodat ze konden controleren of alles werkte. 

Voor Stroll was het dus de eerste kennismaking met de nieuwe bolide en dat beviel hem goed. "Het was fantastisch, het voelde geweldig", blikt hij terug. "Maar ze zijn echt anders. De auto gedraagt zich anders, maar hopelijk gaat het het racen ten goede komen en geven deze nieuwe regels de teams de ruimte om met nieuwe oplossingen te komen", liet hij weten aan Racefans.

FLM2201_141550177A5692

Alles anders

Dat de auto's er dit jaar anders uitzien, was al te zien bij de presentaties die tot dusver zijn geweest, maar ook in de auto is genoeg veranderd, verklapt Tom McCullough, die over de prestaties van de auto gaat bij Aston Martin. "Op het stuurtje na is alles anders. Dit is echt een gigantische regelwijziging", besluit McCullough. 

Lees ook: Tost waarschuwt Formule 1: raken fans kwijt bij te veel races

Lees ook: Aston Martin AMR22 maakt debuut op Silverstone

Lees ook: Stroll: Formule 1 volgde regels niet tijdens ontknoping 2021

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden