Russell waarschuwt Red Bull: Willen hard terugslaan

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

George Russell heeft in zijn eerste interview als Mercedes-coureur het team van Red Bull alvast gewaarschuwd. Hij merkt dat Mercedes tot op het bot gemotiveerd is om dit seizoen keihard terug te slaan.

Nadat Mercedes zeven seizoenen lang zowel kampioen werd bij zowel de coureurs als bij de constructeurs, ging in 2021 Max Verstappen er met de wereldtitel vandoor. De manier waarop dat gebeurde, zorgde voor veel frustratie in het Mercedes-kamp, maar die frustratie is omgetoverd in vastberadenheid, ziet George Russell.

"Ik zie zoveel motivatie bij iedereen binnen Mercedes om dit seizoen terug te slaan en dat is echt indrukwekkend om te zien", zegt de Brit.

George Russell in de auto als inval Grand Prix Sakhir 2020

Terug thuis

Russell, die in 2020 al een keer Lewis Hamilton verving, toen hij positief testte op het coronavirus, mag zich dit seizoen bewijzen in de Mercedes. Maandag was nog te zien hoe de Brit zijn stoeltje ging passen. Waar veel coureurs in het verleden moeite hadden om zich snel aan te passen aan de nieuwe omgeving, heeft Russell daar naar eigen zeggen geen last van. "Toen ik in de Formule 2 en Formule 3 reed, kwam ik hier al vaak en daarom heb ik het gevoel dat ik al iedereen ken. Het voelt haast als thuiskomen", besluit Russell. 

Lees ook: F1 aan tafel: De app van Olav Mol

Lees ook: Norris maakt indruk op Ricciardo: Niet verwacht dat hij zo snel was

Lees ook: Stroll over 2022-auto: Voelt heel erg anders

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen