108,7 miljoen kijkers voor Abu Dhabi's controversiële F1-finale

door Jay Hartman
Header liveblog 1 Bahrein

De spannende ontknoping van de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is door 108,7 miljoen mensen gezien. Dat is een stijging van 29% in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat maakt de Formule 1 bekend in hun jaarlijkse publiekcijfers. 

De finale in Abu Dhabi trok de hoogste aantal kijkcijfers van het seizoen. In totaal keken er 1,55 miljard mensen het 2021-seizoen, waarvan Bahrein ook een hoog aantal mensen trok. Ook de sprintraces in Groot-Brittannië, Italië en Brazilië waren aantrekkelijk voor kijkers. Het gehele seizoen had een stijging in kijkcijfers ten opzichte van 2020. 

Het gemiddelde publiek per grand prix lag op 70,3 miljoen. En ook kent de Formule 1 een enorme stijging aan digitaal publiek en op sociale kanalen. Het rapport zegt dat de Formule 1 digitaal beter presteert dan andere sporten. Het aandeel aan digitale gebruik is gestegen van 10 naar 16%.

Max Verstappen leidt Lewis Hamilton tijdens Grand Prix Nederland 2021

Publiek

Ook de grands prix waar pubiek aanwezig mocht zijn waren in trek. In totaal zijn er 2,69 miljoen mensen afgereisd naar een evenement. Dat terwijl veel races een beperkt aantal plaatsen hadden voor racefans vanwege de pandemie. Dit aantal ligt aanzienlijk lager dan voorheen, maar is nog steeds een prestatie gezien de omstandigheden. De grands prix in de Verenigde Staten, Mexico en Groot-Brittannië zorgden voor het meeste publiek. Boven de 300.000 toeschouwers. Nederland staat er keurig achter met 195.000 toeschouwers. 

"We kijken uit naar ons recordbrekende seizoen van 23 races dit jaar, met nieuwe auto's, nieuwe reglementen en een nieuwe uitdaging voor alle teams en coureurs. Ik weet dat al onze fans niet kunnen wachten om aan het seizoen te beginnen", aldus F1-president en algemeen directeur Stefano Domenicali. 

Lees ook: Yuki Tsunoda voelt meer druk om te presteren in 2022

Lees ook: Voormalig Formule 1-coureur Charles Pic neemt Formule 2-team DAMS over

Lees ook: Ross Brawn: Sprookje zoals Brawn GP 'zeer onwaarschijnlijk' in 2022

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden