Yuki Tsunoda voelt meer druk om te presteren in 2022

door Jay Hartman
alonso sprint imola

Yuki Tsunoda voelt meer druk om te presteren in het aankomende raceseizoen. Hij eindigde het seizoen op een vierde plek in Abu Dhabi, wat meteen zijn beste prestatie op de baan werd. Die goede prestatie wilt hij meteen voortzetten in het aankomende seizoen.

De rookie van vorig jaar maakte indruk tijdens zijn eerste race in Bahrein maar zakte naarmate het seizoen vorderde in. Na aansturing van voormalig Red Bull-lid Alexander Albon leek het beter te gaan met de jonge Japanner en dat bleek door zijn vierde plek in Abu Dhabi. 

De druk ligt daarom wat hoger voor aankomend seizoen, maar Tsunoda krijgt alleen maar meer motivatie daardoor. Hij vertelt dat hij zich beter kan voorbereiden omdat hij een jaartje heeft meegedraaid in de sport. Hij weet zijn zwakke punten van vorig jaar die hij meeneemt en aan werkt om beter te kunnen zijn in 2022. Waaronder zijn aanpassingsvermogen in onverwachte situaties in een race is een puntje van kritiek vertelt de Japanner. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yuki Tsunoda/角田裕毅 (@yukitsunoda0511)

Honda

Tsunoda is het grootste gedeelte van zijn racecarrière gesteund door Honda die dit jaar uit de sport vertrekt. Hij vertelt dat hij zonder het team niet zoveel kansen had in de autosport. "Honda is een integraal onderdeel van mijn ontwikkeling als coureur en ik zal ze zeker missen. Ook de Honda-gastvrijheid in de paddock ga ik missen."

De AlphaTauri coureur zal komend seizoen voor het eerst een thuiswedstrijd rijden op het Suzuka-circuit. Dat is een grote droom die voor hem uitkomt. Ook om te rijden voor de Japanse fans. "Voor nu wil ik me gewoon concentreren op het leveren van een betere prestatie in het algemeen. Ik voel dat ik beter voorbereid ben", aldus Tsunoda. 

Lees ook: Alexander Albon vrij om kennis van Red Bull te delen met Williams

Lees ook: Baas Nürburgring: Terugkeer Formule 1 naar Duitsland ver weg

Lees ook: AlphaTauri haalt doek van AT03

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden