Fernando Alonso in luxepositie tijdens terugkeer F1

Header liveblog 1 Bahrein

Fernando Alonso kon een terugkeer maken in de Formule door de luxepositie waarin hij zich afgelopen seizoen bevond. Het was een succesvol seizoen voor Alonso die in Qatar een podium behaalde en een cruciale rol speelde voor de overwinning van teamgenoot Esteban Ocon in de Grand Prix van Hongarije. 

Na zijn vertrek in 2018 reed Alonso in meerdere klassen van de autosport. Hij won twee keer de 24 uur van Le Mans en reed de Indy 500. In 2021 keerde hij terug bij zijn oude team, Renault, die Alpine werd. De Spanjaard geniet volop van zijn comeback en is blij om weer deel te nemen aan de koningsklasse van de autosport. 

Hij erkent dat hij de luxe had om terug te keren, in tegenstelling tot andere coureurs. "Het is niet eenvoudig om invloed te hebben op dit soort beslissingen. Ik had de luxe om mijn eigen terugkeer in de sport te regisseren en dat is niet iedereen gegeven", zegt Alonso. 

Fernando ALonso op de grid tijdens Grand Prix Abu Dhabi 2021

2021-seizoen met Alpine

Alonso is blij met seizoen dat hij heeft gereden bij Alpine. De eerste paar races was de Spanjaard nog stroef maar langzaamaan kreeg hij de slag weer te pakken. Hij vertelt dat met name de samenstelling van de voorbanden er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat hij zijn snelheid terug kreeg. 

Alonso speelde een belangrijke rol tijdens de Grand Prix van Hongarije waarin hij Lewis Hamilton voor een lange tijd achter zich kon houden. Daardoor liep Ocon uit en pakte hij uiteindelijk de overwinning. Ook had Alonso zelf een podium tijdens de Grand Prix van Qatar. Deze momenten voelen goed voor de Spanjaard, die zegt dat hij daardoor beter en sterker het seizoen heeft geëindigd. "Het was de beste manier om de voorbereiding op 2022 te doen", aldus Alonso. 

Lees ook: Oscar Piastri denkt niet aan verloren jaar als Alpine-reservecoureur

Lees ook: Domenicali wil met Formule 1 terug naar Duitsland en Afrika

Lees ook: Lees ook: Circuit de Barcelona-Catalunya bezig met verbouwing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden