Zilver is terug: Mercedes toont W13 van Hamilton en Russell

alonso sprint imola

Mercedes heeft als achtste team de nieuwe auto voor 2022 onthuld, tijdens een presentatie op het circuit van Silverstone. Wat gelijk opvalt, is dat Silberpfeilen weer echt zilver zijn, nadat de auto de afgelopen twee jaar zwart was. 

Mercedes koos er in 2020 voor om over te gaan op een zwarte livery, om daarmee aandacht te vragen voor Black Lives MatterDie kleurstelling bleef in 2021, maar tijdens dat seizoen liet het team al doorschemeren dat ze terug zouden gaan naar de zilveren kleurstelling. 

Het team van Mercedes zint op revanche, nadat Lewis Hamilton in Abu Dhabi op controversiële wijze zijn achtste wereldtitel misliep door een discutabele beslissing van wedstrijdleider Michael Masi, wat hem ook zijn kop kostte. Hamilton koos vervolgens voor een radiostilte en liet bijna twee maanden niks van hem horen. En dus werd er volop gespeculeerd over zijn toekomst, maar begin februari keerde hij terug op social media met de tekst "I've been gone. Now I'm back."

W13 front view
Mercedes AMG F1 Team W13

Nieuwe teamgenoot

Maar Hamiltons trouwe compagnon Valtteri Bottas is wel vertrokken bij Mercedes. Zijn contract werd niet verlengd en het team koos ervoor om protegé George Russell, die de afgelopen drie seizoenen voor het team van Williams reed, een contract aan te bieden. De vraag nu is: gaat hij de kopman het vuur aan de schenen leggen zoals Charles Leclerc dat in 2019 deed bij Sebastian Vettel, toen hij de overstap maakte naar Ferrari? Aan de motivatie van de jonge Brit gaat het in ieder geval niet liggen. 

Lees ook: Alpine stelt Szafnauer aan als teambaas

Lees ook: Ferrari presenteert agressieve rood-zwarte F1-75

Lees ook: Michael Masi niet langer wedstrijdleider

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen