Alpine stelt Szafnauer aan als nieuwe teambaas

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

De kogel is door de kerk: Otmar Szafnauer is de nieuwe teambaas van het team van Alpine. Wanneer de Roemeen aan zijn nieuwe functie bij het Franse team begint, is nog niet bekend.

Szafnauer is geen onbekende naam in de Formule 1-wereld. Hij was tot voor kort de teambaas van Aston Martin, waar hij aan het einde van 2021 vertrok door naar verluidt een slechte band met Lawrence Stroll. Dat Szafnauer nu bij Alpine aan de slag gaat, is geen grote verrassing. Hij werd al langer in verband gebracht met de Franse renstal.

Wanneer Szafnauer aan zijn nieuwe klus gaat beginnen, is nog niet duidelijk. Alpine hoopt dat de Roemeense Amerikaan voor de eerste race van het seizoen kan beginnen, maar dat is afhankelijk van de zogenaamde Gardening leave, het verplichte verlof als je een overstap maakt naar een ander team. 

Alpine -header

Herstructurering

Naast de komst van Szafnauer is ook Bruno Famin, die voor de FIA werkte, aangesteld door Alpine en gaat hij de leiding krijgen over de motorafdeling in Viry. Dat betekent ook dat Davide Brivio, die vorig jaar het MotoGP-team van Suzuki verliet om in de Formule 1 te gaan werken, een andere rol krijgt in de organisatie. Hij gaat de talenten van de Alpine-academie nauwlettend in de gaten houden en zal betrokken zijn bij de andere raceactiviteiten van het sportwagenmerk.

Lees ook: Michael Masi niet langer wedstrijdleider

Lees ook: Ferrari presenteert agressieve rood-zwarte F1-75

Lees ook: Albon en Latifi klagen over zicht FW44 door nieuwe banden

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen