Wolff twijfelde niet over toekomst Hamilton

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Toto Wolff had op geen enkel moment twijfels of zijn eerste coureur, Lewis Hamilton, wel zou doorgaan in 2022 na de gebeurtenissen in Abu Dhabi, toen hij door een discutabele beslissing van wedstrijdleider Michael Masi zijn achtste wereldtitel verloor aan Max Verstappen. 

Lewis Hamilton koos na Abu Dhabi voor een radiostilte. Waar de Brit normaal gesproken een spraakwaterval is op social media, was hij nu bijna twee maanden offline. En dus werd er volop gespeculeerd over zijn toekomst. Zou hij wel doorgaan? Daar twijfelde zijn teambaas Toto Wolff geen seconde over.

"Het was goed dat hij even tijd voor zichzelf nam. Nu hij is terug met een positieve mindset en enorm vastberaden, zoals we hem kennen. Alles wat er gebeurd is in Abu Dhabi, maakt hem alleen maar sterker. Hij is echt in attack mode", liet de teambaas van Mercedes weten aan onder andere Grand Prix Radio.

Toto Wolff - Christian Horner
Foto: Red Bull Content Pool

Plan B

Gevraagd wordt of Wolff een 'plan b' had voorbereid in het geval dat hij wel zou stoppen, maar daar heeft de Oostenrijker geen moment over nagedacht. "Ik had totaal geen twijfels. Hij had gewoon even tijd nodig om te reflecteren. Maar zorgen? Nee, die heb ik niet gehad", besluit Wolff.

Lees ook: Zilver is terug: Mercedes toont W13 van Hamilton en Russell

Lees ook: Toto Wolff: Abu Dhabi was geen gemanipuleerde race

Lees ook: Sullivan: Oneerlijk om alleen naar Masi te wijzen

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden