Lewis Hamilton dacht niet na over pensioen

door Patrick Wuite
3639737

Lewis Hamilton dacht niet aan stoppen na het mislopen van zijn achtste wereldtitel in Abu Dhabi, zo vertelt hij tijdens zijn eerste media-optreden sinds die beruchte race. 

Hamilton stond de pers na de bizarre apotheose van het seizoen niet te woord. Wekenlang gaf hij geen teken van leven aan de buitenwereld. Dit leidde tot wilde speculaties over zijn toekomst. Ondanks dat hij in Oostenrijk zijn contract verlengde, werd er rekening gehouden met een vroegtijdig pensioen, maar daar dacht de zevenvoudig wereldkampioen zelf niet over na.

"Ik had gewoon een moment nodig om alles te laten bezinken. Het was echt een moeilijke periode en het was dan ook fijn om bij mijn familie te zijn om alles te verwerken. Vervolgens ben ik bezig geweest om fit en gezond te blijven. Over een pensioen heb ik niet echt nagedacht. Ik laat mijn loopbaan niet verprutsen door zo'n moment. Ik ben een vastberaden persoon", liet Hamilton weten aan onder andere Grand Prix Radio.

Lewis Hamilton / Mercedes / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT images)

Vertrouwen

Het vertrouwen in de sport en in het systeem liep wel een deukje op, zo bekent de Brit. "Het kan niet meer hersteld worden wat daar is gebeurd. Het is dan ook goed van de FIA dat ze maatregelen hebben genomen, want dit moet nooit meer gebeuren. Bij mij niet, bij niemand niet", aldus de Mercedes-coureur.

Lees ook: Zilver is terug: Mercedes toont W13 van Hamilton en Russell

Lees ook: Wolff eens met vertrek Masi: Juiste stappen ondernomen

Lees ook: Wolff twijfelde niet over toekomst Hamilton

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden