Valtteri Bottas: Russell moet niet overtuigd zijn dat hij Hamilton verslaat

3639737

Valtteri Bottas denkt niet dat George Russell overtuigd moet zijn dat hij in zijn eerste seizoen bij Mercedes Lewis Hamilton gaat verslaan. Dat zegt de Fin in een interview met The Sun. Hij denkt niet dat er op korte termijn iemand in een gelijkwaardige auto Hamilton kan verslaan. 

George Russell stapt dit seizoen in het Mercedes-stoeltje van Valtteri Bottas en dus geeft de Fin deze belangrijke mededeling. Hij spreekt uit eigen ervaring als hij zegt dat het geen makkelijke opdracht is om teamgenoot Hamilton te verslaan. Vooral omdat de zevenvoudig wereldkampioen enorm consistent is in zijn prestaties op de baan.

Valtteri Bottas en Lewis Hamilton na kwalificatie Grand Prix Saudie-Arabië 2021
Foto: Mercedes AMG F1

Lof voor Hamilton

In zijn interview noemt Bottas veel punten waarin Hamilton gewoon uitblinkt. Zo stelt de Fin dat veel coureurs goede en slechte racedagen heeft, terwijl Hamilton zelfs op zijn slechte dagen nog steeds goed rijdt. Ook blinkt hij, volgens Bottas, uit in het aanpassen aan de situatie op de baan.

Al met al heeft de Fin alleen maar lof voor zijn oude teamgenoot. Zelf is hij er enorm trots op dat hij af en toe in staat is geweest om Hamilton te verslaan. "George (Russell red.) past goed in het team, omdat hij al een aantal jaar met ze werkt. Maar het is echt niet makkelijk om Hamilton te verslaan en dan spreek ik uit eigen ervaring", aldus Bottas.

Lees ook: Andretti's voorstel om in Formule 1 te komen afgewezen

Lees ook: FIA schrapt Q2 regel en geeft coureurs vrij bandenkeus

Lees ook: FIA introduceert show and tell sessies

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden