Ralf Schumacher: Russell kan Hamilton verslaan

Header liveblog 1 Bahrein

Oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher voorspelt dat nieuwbakken Mercedes-coureur George Russell Lewis Hamilton vanaf de eerste race van het seizoen al kan verslaan. 

Russell reed de afgelopen drie seizoenen voor het team van Williams, waar hij veel indruk maakte. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen, maar Russell zelf tempert die verwachtingen. "Het is belangrijk dat wij goed samen werken. We hopen de snelste auto te hebben, maar er zijn geen garanties", liet Russell weten aan onder andere Grand Prix Radio. Aan Hamilton verslaan, denkt hij nog niet, maar zesvoudig Grand Prix-winnaar Ralf Schumacher, ziet dat wel gebeuren.

Uitzonderlijk talent

"Ik geloof er heilig in dat hij Hamilton kan verslaan in Bahrein. Mercedes heeft nu echt een super line-up. Russell is echt een uitzonderlijk talent, maar of hij zich kan ontwikkelen zoals Hamilton dat in het verleden deed moeten we nog zien", vertelt het broertje van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Russell 2022

Toon

Wat Schumacher opviel tijdens de presentatie van de nieuwe Mercedes, de W13, was de toon van de jonge Brit. "Hij lette goed op zijn woorden. Een hele andere toon ten opzichte van toen hij Hamilton moest vervangen in Bahrein in 2020", aldus de zesvoudig Grand Prix-winnaar.

Lees ook: Alonso hint naar langer verblijf bij Alpine

Lees ook: Alpine onthult blauwroze A522 van Alonso en Ocon

Lees ook: Bottas: Russell niet overtuigd zijn dat je Hamilton verslaat

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden