Alonso hint naar langer verblijf bij Alpine

22 feb 2022 door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Fernando Alonso zinspeelt op een langer verblijf bij het team van Alpine waar zijn contract aan het einde van 2022 afloopt. Zo zegt de Spanjaard, die in 2021 zijn rentree maakte in de Formule 1, tijdens de presentatie van de A522.

Alonso heeft één doel: de tweevoudig wereldkampioen wil nog één keer kampioen worden, want zowel bij McLaren (2007) als Ferrari (2010 en 2012) mislukte dat. De 40-jarige Spanjaard ging vervolgens weer naar McLaren, maar dat liep uit op een grote teleurstelling, waarna hij een sabbatical aankondigde. Vorig jaar keerde hij terug in de Formule 1 en tekende hij voor twee jaar bij Alpine, maar Alonso hint naar een langer verblijf.

"Hoe ik me nu voel, zou ik 'ja' zeggen tegen een nieuwe deal, maar ik beslis dat pas in de zomer", liet Alonso weten aan het Duitse RTL.

Alpine Alonso - header

Doel

Vorig jaar werd Alonso derde in Qatar, maar de wereldkampioen van 2005 en 2006 is niet teruggekomen om te vechten voor P3. Hij wil vaker het podium beklimmen en het liefst winnen. "Dat is wel het doel. Als je elke week voor het podium vecht, komt die zege er vanzelf. En als je op reguliere basis voor podiums en overwinningen vecht, ben je een titelkandidaat, maar laten we het stap voor stap doen. We willen nu de eerste stap zetten", aldus de Alpine-coureur.

Lees ook: Haas maakt eerste meters met VF22

Lees ook: Alpine onthult blauwroze A522 van Alonso en Ocon

Lees ook: Ferrari laat coureurs vrij vechten in 2022

22 feb 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen