Alpine onthult blauwroze A522 van Alonso en Ocon

alonso sprint imola

Het team van Alpine heeft de A522, de nieuwe wagen van Fernando Alonso en Esteban Ocon, gepresenteerd en zoals verwacht is de auto gedeeltelijk roze gekleurd vanwege de samenwerking met BWT.

Het was een onrustige winter in Enstone. Op vele plaatsen zijn er wijzigingen doorgevoerd in de hoop dat Alpine competitiever kan zijn in 2022. Zo kon teambaas Marcin Budkowski zijn spullen pakken, heeft ex-Suzuki-man Davide Brivio een andere rol gekregen in de organisatie en heeft Pat Fry de leiding gekregen over de technische afdeling. Maar misschien wel het belangrijkste is de komst van Otmar Szafnauer, die tot voor kort de teambaas was van Aston Martin. Wanneer de in Roemenië geboren Amerikaan aan zijn nieuwe klus begint, is nog niet duidelijk. 

Want ondanks de verrassende overwinning van Esteban Ocon op de Hungaroring, de eerste zege voor Alpine, en het eerste podium van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso in ruim zeven jaar, was het een seizoen met ups and downs voor Alpine. Met een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap en 155 punten, pakte team Enstone minder punten dan in 2020, terwijl er toen maar 17 races werden gereden. Directeur Laurent Rossi eist dan ook meer van zijn team dit jaar. Alonso is immers niet teruggekomen in de sport om in de middenmoot rond te rijden. Hij wil oogsten en wel dit jaar.

Doel

Maar dat laatste gaat bijzonder lastig worden, beseft ook Rossi. Hij verwacht dan ook dat Alpine pas in 2024 of 2025 om de knikkers kan vechten. "Je hebt een aanlooptijd nodig om iets op te bouwen. Dat kan je zien bij Mercedes en bij Red Bull. Het heeft gewoon vier of vijf jaar nodig", liet hij weten aan Motorsport.com.

Lees ook: Horner haalt uit naar Hamilton en Mercedes na ontslag Masi

Lees ook: Bottas: Russell niet overtuigd zijn dat je Hamilton verslaat

Lees ook: Alpine: Snelheid voor betrouwbaarheid bij nieuwe motor

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen