Alpine: Snelheid voor betrouwbaarheid bij nieuwe motor

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

Laurent Rossi, de directeur van het team van Alpine, zegt dat Renault nu de focus gaat leggen op de performance van de motor in plaats van dat er vooral naar de betrouwbaarheid van de krachtbron wordt gekeken.

Daarmee gooit Alpine het over een andere boeg. De afgelopen jaren lag de focus namelijk op de betrouwbaarheid van de motor aangezien Renault daar in de beginjaren van de V6-motor grote problemen mee had, maar dat is nu afgelopen, zegt Laurent Rossi, de ceo van het team. 

"Ik heb liever een krachtbron waarbij men echt tot het gaatje is gegaan dan dat we een betrouwbare motor hebben die niet vooruit te branden is. Tegen het team heb ik dan ook gezegd dat ze de grenzen moeten opzoeken. Betrouwbaarheid maakt mij momenteel dan ook niet heel veel uit", liet Rossi weten aan Motorsport-total.

Alpine

Veranderingen

Met het oog op de bevriezing van de motoren, die in het eerste weekend van het seizoen ingaat, waardoor de teams de komende vier seizoenen de krachtbronnen niet mogen doorontwikkelen, kiest Renault voor een ander concept. "De hele motor is anders", vertelt Rossi. "We hebben nu een gespleten turbo, waardoor het geheel compacter wordt. De nieuwe krachtbron is ook wat lichter en werkt in een bredere window als het om de temperatuur en de druk gaat", aldus de directeur van Alpine.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen en Tim Coronel te gast bij F1 aan Tafel

Lees ook: Bottas: Russell niet overtuigd zijn dat je Hamilton verslaat

Lees ook: Andretti's voorstel om in Formule 1 te komen afgewezen

 

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden