Horner haalt uit naar Hamilton en Mercedes na ontslag Masi

Header liveblog 1 Bahrein

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft uitgehaald naar Lewis Hamilton en Mercedes voor hoe zij de FIA lobbyden om actie te ondernemen na de laatste wedstrijd van 2021, toen Hamilton zijn achtste wereldtitel misliep.

Op 17 februari kreeg Michael Masi zijn congé als wedstrijdleider, nadat de FIA een onderzoek instelde naar de gang van zaken tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021, toen Masi een controversiële beslissing nam in de voorlaatste ronde van de wedstrijd. Hamilton liep volgens Mercedes daardoor de titel mis en dus ging het team in beroep. Maar toen de FIA aankondigde zelf onderzoek te doen naar de Grand Prix, trok Mercedes het beroep in en wachtte het met smart op de resultaten van het onderzoek. Daarin werd onder andere duidelijk dat Masi niet langer de wedstrijdleider is en dat valt niet in goede aarde bij Horner. 

"Er stond zoveel druk op dat Masi die rol zou kwijtraken. Hij moest en zou vertrekken en dat vind ik gewoon niet netjes. Hij volgde gewoon de regels. Het gaat dan wel heel erg ver", vindt Horner.

Horner en Wolff

VAR

Horner juicht de komst van de VAR, waarbij de wedstrijdleiding ondersteund wordt door een race control op afstand, wel toe en ook het aantrekken van Herbie Blash, die eerder werkzaam was onder Charlie Whiting, vindt hij een goede zet. "Met zijn ervaring kan hij ontzettend veel toevoegen", liet de teambaas van Red Bull weten aan talkSPORT

Lees ook: Max en Jos Verstappen in actie op Motorland Aragón

Lees ook: Bottas: Russell niet overtuigd zijn dat je Hamilton verslaat

Lees ook: Andretti's voorstel om in Formule 1 te komen afgewezen

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden