Ferrari laat coureurs vrij vechten in 2022

21 feb 2022 door Patrick Wuite
10-saturday-monza

Ferrari wil hun coureurs in 2022 'gewoon' vrij laten vechten en wil in eerste instantie geen teamorders uitdelen. Dat zegt Ferrari-teamchef Mattia Binotto.

Ferrari heeft natuurlijk een verleden met teamorders. In 2001 en 2002 moest Rubens Barrichello aan de kant gaan voor teamleider Michael Schumacher op de A1 Ring in Oostenrijk. Die laatste keer kostte hem dat zelfs een overwinning. Vervolgens werden teamorders verboden, maar dat hield Ferrari niet tegen om er eentje toe te passen in Duitsland in 2010, waarbij Fernando is faster than you de niet mis te verstane woorden van Massa's engineer Rob Smedley waren. Maar Mattia Binotto wil zo min mogelijk aan teamorders doen en doet dan ook een belofte aan zijn coureurs.

"Ja, we zijn vrij om te vechten", bevestigt Leclerc aan Motorsport.com. "Tuurlijk moeten we geen risico's nemen als we elkaar willen inhalen, het team staat voorop en we willen Ferrari weer terugbrengen naar de kop van het veld, maar als het kan, zijn we vrij om te vechten", liet de Monegask weten.

Ferrari 2021 Brazilië

Volwassen

Mattia Binotto kwam tot die beslissing omdat hij ziet dat zijn coureurs "enorm volwassen" zijn. "Ze kunnen het goed met elkaar vinden en zijn open en transparant de discussie ingegaan. Daar ben ik uiteraard heel erg blij mee", aldus Binotto.

Lees ook: Charles Leclerc: Dat Sainz mij versloeg doet pijn

Lees ook: Red Bull Racing maakt testschema bekend

Lees ook: Toto Wolff: Extra windtunneltijd geeft Ferrari voordeel

21 feb 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen