Charles Leclerc: Dat Sainz mij versloeg doet pijn

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Ferrari-coureur Charles Leclerc geeft toe dat het hem pijn doet dat hij vorig seizoen Carlos Sainz voor zich moest dulden in de strijd om de vijfde plaats in het kampioenschap. 

Het was het eerste seizoen voor Sainz bij Ferrari, terwijl Leclerc aan zijn derde seizoen in rood begon, en vanaf race 1 kon hij de tweevoudig Grand Prix-winnaar goed bijbenen. Met vier podiumplaatsen en een vijfde plaats in het kampioenschap, wist hij zelfs Leclerc te verslaan, die op één podiumplaats en een zevende plaats in het kampioenschap bleef steken en dat doet pijn bij de Monegask.

Leclerc tevreden

"Ik zou liegen als het niet zo was", vertelt Leclerc. "Tuurlijk doet het pijn. Je wil je teamgenoot elke race en elk seizoen verslaan", liet de Ferrari-coureur weten aan Motorsport Week. Maar toch is Leclerc wel te spreken over zijn seizoen. "Ja, ik ben tevreden, alleen heb ik veel kansen laten liggen. Door mezelf en door botte pech", aldus Leclerc.

Leclerc en Sainz

Verbeterpunten

Leclerc verwijt zichzelf dat hij nog af en toe iets té enthousiast is. "De kracht van Carlos is dat hij er elke race staat. Dat heb ik nog niet. Ik ben soms nog te druistig en dat kost mij punten, maar ik werk er wel aan", besluit hij.

Lees ook: Alexander Albon toont nieuwe helm met Red Bull-logo

Lees ook: Alpine: Snelheid voor betrouwbaarheid bij nieuwe motor

Lees ook: Max en Jos Verstappen in actie op Motorland Aragón

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen