Alexander Albon toont nieuwe helm met Red Bull-logo

door Jacobine van den Berg
3639737

Alexander Albon heeft zijn helm gepresenteerd voor het nieuwe Formule 1-seizoen. Opvallend is dat het Red Bull-logo op de helm van de Williams-coureur terug te zien is. De Thaise vlag is ook niet te missen op het nieuwe ontwerp. Verder is de algehele kleur donkerblauw, wat prima past bij de nieuwe bolide van het Britse team. 

De voormalig Red Bull-coureur kan dit seizoen weer in een Formule 1-auto stappen bij Williams. Het afgelopen jaar was de Thai nog bij Red Bull in dienst als reservecoureur, daarnaast heeft hij veel simulatorwerk verricht. De hulp van Albon in de simulator is zonder twijfel belangrijk geweest voor Max Verstappen bij het behalen van zijn eerste wereldtitel. 

Banden met Red Bull

Hoewel er werd gezegd dat de banden met Red Bull door de overstap naar Williams zijn verbroken, is de helm van Albon toch iets anders op te merken. Hij is misschien geen onderdeel meer van het Red Bull-programma, maar het is wel opmerkelijk dat er in 2022 een Williams-coureur in de F1 rijdt met een Red Bull-logo op zijn helm. Red Bull Racing heeft er geen geheim van gemaakt dat ze hem graag onder de radar houden voor een mogelijke terugkeer in de toekomst, mogelijk dat daarom nog het Red Bull-logo schittert op zijn helm.

 

Lees ook: Andretti's voorstel om in Formule 1 te komen afgewezen

Lees ook: FIA schrapt Q2 regel en geeft coureurs vrij bandenkeus

Lees ook: FIA introduceert show and tell sessies

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden