Toto Wolff: Extra windtunneltijd geeft Ferrari voordeel

Header liveblog 1 Bahrein

Toto Wolff voorspelt dat de extra windtunneltijd die Ferrari het afgelopen jaar heeft gehad het Italiaanse team ongeveer twee tienden van een seconde voordeel gaat geven op Mercedes en Red Bull in de eerste races van het seizoen.

Sinds 2021 werkt de Formule 1 met een aero-handicap, waarbij de teams die bovenaan eindigen in het kampioenschap minder tijd mogen spenderen in de windtunnel ten opzichte van de teams die onderaan eindigen. Voor de eerste zes maanden van 2021 keek men naar de eindstand van het constructeurskampioenschap van 2020, het jaar waarin Ferrari slechts zesde werd in het kampioenschap. Dat leverde Ferrari 12,5 procent meer windtunneltijd op in de eerste zes maanden van 2021. Een groot voordeel volgens Mercedes.

"Dat levert inderdaad wel iets op, ja", bekent Wolff. "Een paar tienden van een seconde. Voor ons wordt het dus zaak om snel dat gat te dichten", liet de teambaas van Mercedes aan onder andere Grand Prix Radio weten tijdens de presentatie van de W13.

F1-75 in actie

Favoriet?

Wolff houdt ook rekening met een Brawn GP-achtig scenario, toen het nietige team van Ross Brawn vriend en vijand verbaasde en wereldkampioen werd. "Ik vlak echt niemand uit. Iedereen kan verrassen in het begin van het seizoen. Dat zagen we inderdaad in 2009 met Brawn GP. Als een team iets heeft ontworpen wat een potentiële gamechanger is, dan gaan we verrassingen krijgen", aldus Wolff.

Lees ook: Andretti's voorstel om in Formule 1 te komen afgewezen

Lees ook: FIA schrapt Q2 regel en geeft coureurs vrije bandenkeus

Lees ook: Alexander Albon toont nieuwe helm met Red Bull-logo

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen