Echte 2022 Mercedes pas tijdens volgende tests ingezet

door Gijs Leuvenink
alonso sprint imola

Mercedes rijdt in Barcelona nog met een eerste, basisversie van de 2022 wagen. Volgens Motorsport.com heeft de Duitse renstal pas tijdens de test in Bahrein de echte versie ter beschikking en zetten zij nu een 'basisauto' in.

Mercedes heeft nu de basisauto ter beschikking waar allerlei verschillende componenten op getest worden. In de fabriek van de regerend constructeurskampioen wordt tijdens de test vol doorgewerkt om nieuwe compontenten te ontwikkelen en de regels zo te interpreteren dat er de beste versie tijdens de Bahrein-tests op de baan te vinden is. De verwachting is dan ook dat de Bahrein-versie een radicaal andere wagen is dan we in Barcelona te zien krijgen.

Mercedes 2022 wagen

2019

Deze aanpak hebben de Duitsers in 2019 ook al eens ingezet. Toen zette Mercedes ook al tijdens de eerste tests een eenvoudige wagen in waarna in de tweede testronde de echte wagen op de baan verscheen. Dit was een succesvolle aanpak, Mercedes won zowel het constructeurs- als coureurskampioenschap dat jaar met grote overmacht.

Goedkeuring FIA

Volgens Motorsport is er ook al goedkeuring voor de nieuwe onderdelen die Mercedes in Bahrein wil inzetten. Het team wilde koste wat kost voorkomen dat ze met onderdelen die niet aan de regels voldoen gaan rijden en hebben de aanpassingen direct voorgelegd bij de FIA. De FIA zag geen onderdelen die illegaal zijn en Mercedes is direct aan het ontwikkelen geslagen. 

Ontwikkelstrijd

Mercedes is niet de enige die een andere insteek voor het ontwikkelen van de auto voor dit seizoen ingezet heeft. Red Bull heeft bijvoorbeeld pas tijdens de eerste dag van de wintertest de 'echte' wagen laten zien. Eveneens wordt er verwacht dat ook de Oostenrijkse renstal in Bahrein met een zeer aangepaste wagen zal aantreden. De verwachte ontwikkelstrijd tussen de teams is dan ook al volop losgebarsten. 

Lees ook: Russell denkt dat Mercedes achterloopt

Lees ook: Haas haalt Russiche vlag en Uralkali-logo van livery

Lees ook: Verstappen vindt ontslag Masi oneerlijk

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden