Ricciardo blij met testdagen

10-saturday-monza

Daniel Ricciardo heeft tot nu toe een goed gevoel over zijn resultaat tijdens de testdagen in Barcelona. Volgens de Australiër is het belangrijk om veel rondes te rijden, zodat hij de auto echt kan leren kennen. Met 126 rondes op de tweede testdag lijkt dat aardig gelukt.  

In Barcelona was de eerste testdag gereserveerd voor teamgenoot Lando Norris, maar op testdag nummer twee mocht Ricciardo zelf in de McLaren stappen. Met 126 rondes op de teller en een persoonlijk snelste tijd van 1:20.355, heeft hij een optimale testdag beleefd. De derde testdag in Barcelona zullen beide coureurs een halve dag op het circuit te vinden zijn.  

Data is key

Ricciardo is voorzichtig optimistisch over de nieuwe MCL36. Met alle data die het team tijdens de testdagen heeft verzameld, denkt Ricciardo een goede basis te hebben gelegd. Hiermee kan het team aan de slag om de auto nog verder te optimaliseren. 

Ricciardo-in-auto

Foto: McLaren Media Centre

Andere teams

Volgens Autosport.com kijkt Ricciardo liever niet te veel naar andere teams: "Het is nog vroeg en we moeten op onszelf focussen." Daarnaast houden volgens hem teams als Mercedes en Red Bull nog genoeg informatie achter en rijden zij nog lang niet op de limiet. Het is daarom nog niet informatief om naar de rondetijden te kijken. George Russell, rijder bij Mercedes, denkt juist dat zijn team achterloopt op Ferrari en McLaren

"Het is moeilijk te zeggen wie er nu vooraan staat", zegt Ricciardo, al lijkt Ferrari volgens de Australiër wel continu goede resultaten te leveren. 

Lees ook: Vasseur: Slecht 2021 moet leiden tot succesvol 2022

Lees ook: Echte 2022 Mercedes pas tijdens volgende tests ingezet

Lees ook: Vettel: auto voelt totaal anders aan

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden