Sebastian Vettel: auto voelt totaal anders aan

door Zus Veldkamp
alonso sprint imola

De nieuwe Aston Martin auto voelt volgens Sebastian Vettel totaal anders aan dan de auto van 2021. Het team staat voor een groot aantal problemen en zijn nog niet waar ze willen zijn. 

Ondanks dat Vettel de tweede testdag in Barcelona als zesde is geëindigd is de auto nog niet waar hij hoort te zijn. Er valt nog ontzettend veel te verbeteren aan de auto. "Om eerlijk te zijn valt er nog heel veel te begrijpen over de nieuwe auto", verklaart Vettel tegenover Motorsport.com. 

De auto heeft een totaal andere benadering nodig dan de AMR21, op gebied van besturen maar ook de set-up moet anders aangepakt worden. "We hebben een aantal verschillende dingen geprobeerd. Er zijn een aantal grote uitdagingen, waar andere teams ook problemen mee hebben. dus ja, we moeten oplossingen zien te vinden", zo vertelt Vettel. 

Veel leren

"Er valt nog veel te leren voor mij met een auto die op een heel andere manier gereden wil worden en daarom speel ik met mijn rijstijl." zegt de Duitser. Het is een grote berg die het team over moet, maar volgens Vettel is er geloof dat ze die berg voor het begin van het seizoen over zijn. "Het gaat sowieso een lang jaar worden en iedereen heeft waarschijnlijk dezelfde problemen met de auto's leren kennen, maar voor zover is alles nog goed."

Aston Martin test
Foto: Aston Martin

Stuiterende auto's

Veel teams ervaren door de nieuwe auto's een fenomeen genaamd porpoising. Dit houdt in dat de vloer door de downforce de auto steeds meer en meer naar beneden drukt, hierdoor gaat de auto stuiteren. Daardoor hebben sommige teams al last van vloerschade gehad. "De auto vindt het duidelijk fijn om lager op de grond te liggen en dat is anders dan de oude auto. om die reden stuiteren sommige auto's, dat doet die van ons ook", zegt Vettel. Het team kan nog niet inschatten of ze voor of achter liggen op teams. 

Lees ook: Haas haalt Russische vlag en Uralkali-logo van livery

Lees ook: Vettel duidelijk: ik race niet in Rusland

Lees ook: Tweede testdag Barcelona in tien foto's en video's

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden