Ferrari-bolide ongewijzigd naar Bahrein

door Steffie van Hamersveld
Header liveblog 1 Bahrein

Ferrari zal een nagenoeg ongewijzigde auto meenemen naar de testdagen op het Bahrein International Circuit. Het team zal zich vooral richten op een betere afstelling en de rijstijl van de coureurs.

Het team uit Maranello heeft veel data kunnen verzamelen tijdens de eerste testdagen. Volgens teambaas Mattia Binotto zat er weinig verschil tussen simulaties die eerder in de fabriek waren gedaan en het gedrag van de auto op de baan. Het team zal de focus leggen op het optimaliseren van de auto, middels een betere afstelling, maar ook op het verbeteren de rijstijl van de coureurs. "We hebben het beste nog niet laten zien. Er is met veel brandstof gereden en de motor stond nog niet in de beste stand", zegt Binotto tegen Motorsport.com.

F1-75

Andere strategie

De concurrentie heeft aangegeven al grote updates mee te brengen naar de volgende testdagen. Zowel Mercedes als Red Bull zullen nieuwe onderdelen meenemen, hebben zij reeds aangekondigd. Binotto is zich hiervan bewust, maar kiest zelf een andere strategie. Hij kiest ervoor om het huidige ontwerp van de F1-75 te begrijpen en hier het maximale uit te halen. Ook houdt het team nauwlettend in de gaten waar de concurrentie mee komt.

Bewondering bij concurrentie

Toto Wolff liet eerder weten dat Ferrari er erg sterk uit ziet. Met name de powerunit van de Italianen zorgde voor veel bewondering bij de teambaas van Mercedes. De testdagen kunnen echter bedrieglijk zijn, want de teams laten niet direct het achterste van hun tong zien. Er wordt vaak niet in de maximale motorstand gereden en ze weten ook niet van elkaar hoeveel brandstof er in de tanks zit. De wintertests in Bahrein zullen qua omstandigheden representatiever zijn voor de start van het seizoen. Welk team alles het beste voor elkaar heeft zal pas blijken tijdens het eerste raceweekend van 18 tot 20 maart in Sakhir.

Lees ook:Verstappen blijft bij Red Bull voor recordbedrag van 50 miljoen

Lees ook: FIA komt naar buiten met statement over Rusland

Lees ook: Carlos Sainz: harder pushen op nieuwe banden

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen