FIA komt naar buiten met statement over Rusland

door Zus Veldkamp
alonso sprint imola

De FIA is naar buiten getreden met een statement over Russische en Wit-Russische coureurs en officials. Dit statement is gekomen naar aanleiding van het speciaal overleg wat vandaag heeft plaatsgevonden.

In het statement staat onder andere dat Russische en Wit-Russische coureurs gewoon mogen blijven racen, mits ze dit doen onder de neutrale FIA vlag. Ook zijn Russische en Wit-Russische nationale symbolen, vlaggen, kleuren en volksliederen verboden. Vertegenwoordigers van de FIA met bovengenoemde nationaliteiten moeten per direct hun taken neerleggen. 

Gevolgen

Voor Haas heeft dit een aantal gevolgen. Zo moeten ze de kleuren van hun gehele team, inclusief livery aanpassen. Of Haas coureur Nikita Mazepin zijn stoeltje behoudt is nog maar de vraag, aangezien er nog niet duidelijk is wat er met de hoofdsponsor Uralkali gaat gebeuren. Mede-eigenaar van dat bedrijf is de vader van Mazepin, Dmitri Mazepin. Deze week moet er meer duidelijk worden over wat er met die sponsor gaat gebeuren. Haas heeft al bevestigd dat mocht Uralkali wegvallen ze het intern op kunnen lossen. 

Voor voormalig Formule 2-coureur Robert Shwartzmann is dit goed nieuws, hij kan gewoon reserve-coureur voor Ferrari blijven. Ook voor Daniil Kvyat, voorheen coureur bij Toro Rosso en Red Bull is het goed nieuws, hij rijdt komend seizoen bij het World Endurance Championship in de LMP2-klasse en gaat hij onder andere ook de 24 uur van Le Mans rijden.

Lees ook: Kvyat doet oproep: Politiek en sport gescheiden houden

Lees ook: Puma contracteert Emma Kimiläinen in W Series

Lees ook: Voordeel teams die porpoising onder controle krijgen

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden