Kvyat doet oproep: Politiek en sport gescheiden houden

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

De Russische oud-Formule 1-coureur Daniil Kvyat heeft de internationale sportbonden opgeroepen om Russische sporters niet te weren bij mondiale evenementen, nu de meeste landen en sporten Russische sporters verbannen.

Nu Rusland Oekraïne is binnengedrongen, besluiten veel sporten om Russen te weren. Zo is de Russische voetbalclub Spartak Moskou uit de Europa League gezet en hebben de FIFA en de UEFA de Russische nationale voetbalploeg verbannen uit het internationale voetbal. Ook in de Formule 1 kijkt men nu of de licentie van Nikita Mazepin, wiens vader banden heeft met Vladimir Poetin, ingetrokken moet worden. Zijn landgenoot Daniil Kvyat is het niet eens met de beslissing om sporters te weren en roept de IOC en andere sportinstanties op om daarmee te stoppen. 

'Verenigen en vrede'

"Politiek en sport moeten gescheiden blijven. Russische atleten en teams weren is een oneerlijke oplossing en druist in tegen waar sport voor bedoeld is: verenigen en vrede", liet Kvyat weten op zijn Instagram-account.

Kvyat 2020

Le Mans in gevaar?

Mochten Russische sporters geweerd worden in de autosport dan heeft dat logischerwijs gevolgen voor Daniil Kvyat. Hij zou dit jaar deelnemen aan de 24 uur van Le Mans voor het team van G-Drive in de LMP2-klasse.

Lees ook: Portimao in beeld als vervanger Rusland

Lees ook: Organisator GP Rusland houdt deur op een kier

Lees ook: Porpoising achtervolgt F1 teams

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden