Organisator GP Rusland houdt deur op een kier

door Patrick Wuite
3639737

Volgens de promotor van de Grand Prix van Rusland, Ano Rosgonki, bestaat er een kans dat de race, die de FIA nu van de kalender heeft gehaald, 'gewoon' doorgaat in september op de oorspronkelijke datum. 

De Grand Prix van Rusland is van de kalender gehaald, nu Rusland Oekraïne de oorlog heeft verklaard. De Formule 1 wil namelijk niet geassocieerd worden aan een land dat in een oorlog is. In de verklaring schrijft de sport dat het onmogelijk is om daar nu te racen gezien de omstandigheden in het land, maar volgens de promotor van de race, Ano Rosgonki, is de race niet geannuleerd, maar opgeschort. 

"De overeenkomst tussen de officiële organisator van de Russische grand prix, Ano Rosgonki, en de Formule 1 is opgeschort door force majeur, ofwel overmacht. Tickets die je hebt gekocht, kan je niet annuleren. Er is namelijk nog een kans dat de race doorgaat in het weekend van 23 tot 25 september", schrijft Rosgonki.

Sochi Autodrom T2

Laatste race in Sotsji?

Mocht de race wel doorgaan, waar de promotor dus op hoopt, dan wordt dat de laatste Grand Prix van Rusland op het Sochi Autodrom. Vanaf 2023 wordt de Russische Grand Prix gehouden op het Igora Drive-circuit, net buiten Sint-Petersburg.

Lees ook: FIA zet streep door race in Rusland

Lees ook: Echte 2022 Mercedes pas tijdens volgende tests ingezet

Lees ook: Haas haalt Russische vlag en Uralkali-logo van livery

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden