Formule 2 vervangt races in Rusland wel

door Tim Koenders
gp frankrijk paul ricard

De Formule 2 racet net als de Formule 1 dit jaar niet in Rusland. Terwijl de Formule 1 besloten heeft het weekend niet te vervangen voor een andere race doet de Formule 2 dit wel. Tijdens het weekend van de Grand Prix van Frankrijk in het weekend van 24 juli zal de Formule 2 ook in actie komen.

Sinds de inval van Rusland is er veel veranderd in de wereld maar ook in de wereld van de racerij. Haas veranderde van livery en coureur Nikita Mazepin was niet meer welkom bij het team. Ook de Grand Prix van Rusland werd afgelast. Eerder werd er al naar buiten gebracht dat de Formule 1 de race in Rusland niet gaat vervangen. Voor de koningsklasse staat er dus een race minder op de kalender. De Formule 2 gaat wel een vervangend weekend rijden. Tijdens het weekend van de Grand Prix van Frankrijk zal ook de Formule 2 in actie komen.

Beste optie

Het is niet de eerste keer dat de Formule 2 op Paul Ricard in actie gaat komen. In 2019 reed de Formule 2 voor het laatst op het Franse circuit. Tijdens dat weekend wonnen Nyck de Vries en Anthoine Hubert de races in de opstapklasse van de Formule 1. Bruno Michel, CEO van de Formule 2, laat op de website van de Formule 2 weten erg blij te zijn dat er een vervanging gevonden is. “Vanaf het moment dat duidelijk werd dat we niet in Rusland gingen racen zijn we op zoek geweest naar een vervanger. Met de kosten in het achterhoofd kwam racen in Frankrijk het beste uit.”

Lees ook: Honda titelsponsor van Japanse Grand Prix

Lees ook: Haas zonder updates naar Spanje

Lees ook: Waarom is de GP van Spanje zo belangrijk?

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden