Haas zonder updates naar Spanje

auto magnussen miami

Haas heeft besloten geen updates mee te nemen naar aankomende grand prix. Dit heeft er vooral mee te maken dat de coureurs, met name Mick Schumacher, de auto nog niet helemaal onder controle hebben. Dit is volgens hen belangrijk voordat er weer aan de auto gesleuteld gaat worden.

Het circuit de Barcelona-Catalunya staat dankzij de afgelopen jaren bekend om een circuit waar door de teams veel updates uitgevoerd worden. Vaak is deze race de eerste Europese race van het seizoen, iets wat hier een mogelijke verklaring voor kan zijn. Dat is dit seizoen niet het geval, de Formule 1 is namelijk al afgereisd naar Imola in Italië. Nu is het wel zo dat aan die grand prix een sprintrace zat verbonden, wat voor de teams al voor minder trainingstijd zorgde. Het ziet er dus naar uit dat er komend weekend aardig wat updates meegenomen worden, maar Haas hoort hier niet bij.

Auto leren kennen

Mick Schumacher heeft er moeite mee dat er constant aan de auto wordt gesleuteld. Dit zorgt ervoor dat het voor de coureurs moeilijker is om aan de auto te wennen. Voor schumacher heeft dit dan ook nog niet goed uitgepakt; hij heeft nog nul punten voor het kampioenschap binnengehaald. "Als de auto hetzelfde zou blijven, dan zou je hem na vijf races iets beter kennen, maar we voeren constant veranderingen door om te proberen de bolide sneller te maken", zo laat hij weten volgens Motorsport.com.

Updates in het vooruitzicht

Teambaas Günther Steiner geeft aan nog even te wachten met de updates. Volgens hem is dat geen verkeerde keuze, omdat nog niet alles uit de huidige staat van de auto is gehaald: "Wij hebben besloten iets langer te wachten met upgrades, omdat ik nog steeds denk dat er zonder upgrades snelheid in de auto zit die we eruit moeten halen." Steiner lijkt zeker over zijn keuze om de geplande updates iets verder in het seizoen uit de voeren. Voor komend weekend is het dus nog even afwachten wat voor resultaat deze beslissing gaat brengen: "We hebben een goed upgradepakket voor over vier, vijf races, dus daar heb ik vertrouwen in. Wat de rest meeneemt, weet ik op dit moment niet, maar volgende week maandag weet ik veel meer."

Lees ook: Waarom is de GP van Spanje zo belangrijk?

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen Spaanse favoriet

Lees ook: Alpine buigt zich over coureurs voor 2023

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen