Alpine buigt zich over coureurs voor 2023

Alpine-Site-version

Alpine gaat zich rond de Grand Prix van Groot-Brittanië buigen over de coureur line-up voor 2023. De keuze zal moeten vallen tussen Fernando Alonso en Oscar Piastri. Dit laat de teambaas, Otmar Szafnauer weten aan Motorsport.com.

Ondanks dat er pas vijf races gereden zijn wordt er al veel gespeculeert over de coureurs voor 2023, zo ook bij Alpine. Voor dit seizoen zijn Esteban Ocon en Fernando Alonso actief, waar Ocon iets beter presteert dan Alonso met een verschil van 22 punten tussen beide. Ocon heeft nog een contract tot 2024, maar wie naast hem komt te rijden is nog een vraagteken.

Oscar Piastri en Williams

Oscar Piastri was vorig seizoen kampioen in de Formule 2 en mag het dit seizoen doen met een rol als reservecoureur bij Alpine. Dat Alpine de talentvolle Australiër volgend jaar in een Formule 1-auto wil zien hebben ze al duidelijk gemaakt, maar als dat niet bij het team zelf kan willen ze hem bij een ander team stallen. De geruchten gaan rond dat Williams op zoek is naar een nieuwe coureur en dat Nicholas Latifi op de wip zit. In dat verhaal zijn nu twee coureurs genoemd; Oscar Piastri en Nyck de Vries. "Ik weet niet wat er speelt bij Williams, al heb ik de geruchten wel gehoord. Toen Mclaren bij ons kwam vragen of ze Piastri als reservecoureur mochten gebruiken zeiden we al snel ja. De reden is dat we hem zo veel mogelijk tijd in een auto gunnen. maar goed wat er bij Williams speelt weet ik niet precies."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oscar Piastri (@oscarpiastri)

Fernando Alonso

Fernando Alonso kwam na een pauze van twee jaar weer terug in de Formule 1, dit keer niet bij Mclaren maar bij Alpine. Hij heeft recent nog aangegeven dat hij zichzelf een stuk competetiever vindt en nog wel even door wil gaan in de Formule 1. Otmar Szafnauer denkt daar iets anders over. "We hebben nog niet goed nagedacht over de line-up voor volgend jaar. Het is ook nog relatief vroeg, maar hopen tijdens de Grand Prix van Silverstone er verder over te praten", aldus Szafnauer. 

Lees ook: Verstappen sluit vertrek bij Red Bull na 2028 niet uit

Lees ook: Alonso: Komst Andretti zou goed nieuws zijn

Lees ook: Mercedes woest op FIA-president na uitlatingen over Masi

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden