Verstappen sluit vertrek bij Red Bull na 2028 niet uit

16 mei 2022 door Patrick Wuite
Max Verstappen Imola

Max Verstappen sluit een vertrek bij Red Bull na 2028, als zijn huidige contract afloopt, niet uit. Zo vertelt de wereldkampioen aan Motorsport-magazin.

Begin maart brak Verstappen zijn contract open bij Red Bull Racing, het team waar hij sinds 2016 rijdt, tot het einde van 2028. De Nederlander gaat daardoor ruim 40 miljoen euro per jaar verdienen, exclusief bonussen. Een monsterlijke deal. En ondanks dat Verstappen zeer tevreden is bij Red Bull, sluit hij niet uit dat hij na 2028 bij Ferrari en Mercedes gaat kijken.

2028

"Dan ben ik pas 31 jaar en heb ik de optie om verder te gaan of niet. Zo oud ben ik niet aan het einde van deze contractperiode", liet de Nederlander weten aan Motorsport-magazin. "Maar", zegt Verstappen, "momenteel is er geen reden om te vertrekken bij Red Bull. Ik voel me goed bij dit team. Het klikt goed en we hebben een competitieve auto", aldus de wereldkampioen van 2021.

Verstappen Miami Quali

Gevechten

Gesuggereerd wordt dat Verstappen rustiger is geworden nu hij kampioen is en dat hij rustiger is in de gevechten met Leclerc dan dat hij was met Hamilton in 2021. "Elke coureur is anders in hoe hij aanvalt en verdedigt. Daarom benader je elke coureur anders", aldus Verstappen. 

Lees ook: Russell crashte door lage grip bijna in pitstraat

Lees ook: Lando Norris: we worden niet gehoord 

Lees ook: Max Verstappen: Monaco is onvervangbaar

16 mei 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen