Max Verstappen: Monaco is onvervangbaar

door Zus Veldkamp
Max Verstappen - Melbourne

Volgens Max Verstappen is Monaco onvervangbaar op de kalender. Ook denkt hij dat er niks opweegt tegen de status van de Grand Prix van Monaco, ook niet Miami of Las Vegas. Dit laat hij weten aan Autosport.

Met de toevoeging van Las Vegas aan de kalender van volgend jaar moet er een andere grand prix van de kalender verdwijnen. De races die genomineerd zijn om te verdwijnen zijn Monaco, Frankrijk en Spa. Monaco staat bekend als het kroonjuweel van de Formule 1, dus de kans is klein dat die grand prix gaat verdwijnen.

Onvervangbaar

Max Verstappen denkt ook dat je Monaco niet kunt vervangen, ook vanwege de geschiedenis van het circuit. "Ik denk niet dat je Monaco zomaar kunt vervangen. Monaco heeft een grote historie en tuurlijk heeft dat tijd gekost om op te bouwen, maar het blijft belangrijk", aldus Verstappen. Ook vindt hij het belangrijk om op verschillende circuits met verschillende culturen te racen. "Het is een hele andere cultuur en het is goed dat dat er is. Het zou anders heel saai worden om ergens te racen waar dezelfde cultuur hangt."

Max Verstappen / GP Monaco 2021
Foto: Red Bull Racing / Lars Baron / Getty Images

Onzekere toekomst

Het contract van Monaco loopt dit seizoen af en er heerst nog een hoop onduidelijkheid over eventuele contractverlenging. Normaliter hoeft Monaco de organisatiekosten ook niet te betalen, dat is onderdeel van een afspraak, maar zelfs dat is nu onzeker. Volgens Verstappen moet de Formule 1 op zoek naar een goede combinatie van circuits. "Je moet een middenweg vinden tussen circuits zoals de evenementen in Miami, Monaco en natuurlijk de permanente circuits."

Lees ook: Lando Norris: we worden niet gehoord

Lees ook: BREAKING: McLaren neemt Formule E-team van Mercedes over

Lees ook: Lewis Hamilton: Meer races in grote steden

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden