Lewis Hamilton: Meer races in grote steden

14 mei 2022 door Tim Koenders
Lewis Hamilton 2021

Lewis Hamilton vindt dat de Formule 1 steeds vaker in grote steden moet rijden. De Brit houdt enorm van de old-school circuits maar denkt dat je in grotere steden meer voor de fans kan doen.

Alweer even geleden werd de Grand Prix van Miami voor het eerst georganiseerd. Volgend jaar wordt ook de Grand Prix van Las Vegas toegevoegd aan de Formule 1-kalender. Omdat het totaal aantal races niet veel verhoogd mag worden zullen er ook circuits moeten verdwijnen. Volgens Lewis Hamilton gaat de Formule 1 de goede kant op met het toevoegen van races als Miami en Las Vegas. De zevenvoudig-wereldkampioen vindt namelijk dat de Formule 1 meer naar de grote steden moet gaan.

Lewis Hamilton Mercedes
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Voor de fans

"Ik houd erg van de geschiedenis en van die oude circuits, maar hoe ouder ik word hoe vaker ik me besef dat we het doen voor de mensen.” Dat liet de Brit weten volgens Motorsport.com. “Waarom zouden we naar een afgelegen plek gaan waar de baan voor de coureur misschien iets mooier is terwijl we uiteindelijk rijden voor de fans.” De mening van Lewis Hamilton komt ook voort uit de pandemie. “Tijdens de eerste races in 2020 was er niemand en dus ook geen sfeer. Het voelde als een testsessie en het was gewoon niet leuk. Ik kom liever in steden waar we ons kunnen verbinden met de gemeenschap. Ik houd van de Nürburgring maar daar heb je dat bijvoorbeeld niet. Ik heb in Miami verschillende kinderen gesproken met verschillende achtergronden die nu de engineering in willen.”

Lees ook: Mercedes weet niet waar ze staan met de auto

Lees ook: Russell crashte door lage grip bijna in pitstraat

Lees ook: Miami Grand Prix extra zwaar voor Carlos Sainz

14 mei 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen