Miami Grand Prix extra zwaar voor Carlos Sainz

door Anouk Ros
carlos sainz miami zaterdag

Carlos Sainz heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de race in Miami. Volgens hem heeft dit te maken met meerdere uitvalbeurten die hij ondertussen achter zijn naam heeft staan, waardoor hij fysiek minder sterk zou zijn. Ook zijn crash op vrijdag in een betonnen muur helpt niet mee.

Niet alleen Sainz kwam uitgeput uit zijn auto na de race. Aan andere coureurs, zoals Max Verstappen, was ook te zien dat het een zware race was. Toch viel het de Spanjaard dankzij zijn eerdere uitvalbeurten extra zwaar een race uit te rijden. De laatste keer dat hij dat voor elkaar heeft gekregen, is in Saoedi-Arabië geweest, eind maart. "Ik heb een volle maand geen volledige raceafstand gereden. Dat, in combinatie met de crash op vrijdag, heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat ik niet helemaal kon pushen tot de safety car", zo vertelt hij volgens Motorsport.com

Red Bull was sterk

Voor de buitenwered leken er problemen te zijn met de balans van de auto, maar dat is volgens Sainz niet het geval geweest. Volgens hem was Verstappen simpelweg niet bij te houden. En deze goede pace van Red Bull in combinatie met zijn eigen gesteldheid, zorgde er bijna voor dat hij Sergio Pérez ook niet achter zich kon houden. Een klein gelukje voor Sainz dus, dat Pérez zelf ook problemen ervaarde, maar dan met zijn motor. Toch bracht Pérez gedurende de hele race de podiumplaats van Sainz in gevaar, door hem op de hielen te zitten: "Ik voelde me persoonlijk niet 100 procent aan het eind van de stint op mediums. In de laatste vijf ronden werd ik moe, ik voelde mijn nek en ik kon ook niet meer 100 procent pushen na de crash van vrijdag."

Belangrijk resultaat

Ondanks de zware omstandigheden die Sainz heeft ervaren, is het halen van de eindtreep een belangrijke prestatie voor hem én het team. "Ik denk dat ik een volledige afstand moest rijden om het lijf weer in vorm te krijgen, maar ook om aan de banden en de auto te wennen met veel brandstof. Ik maakte een paar fouten tijdens de race, alleen al omdat ik mezelf aan het testen was."

Lees ook: Red Bull zorgvuldig met upgrades

Lees ook: Eerste Grand Prix van Miami draait verlies

Lees ook: Alpine teleurgesteld in tijdstraf Fernando Alonso

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden